Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici
Actiuni si Initiative
Lista de Proiecte

APEL FREE ILASCU - Campanie de Semnaturi
ATAV - Asociatia Tineret Arte Vizuale.
Apel - Asociatia Culturalã Pro Basarabia si Bucovina.
PROTEST - Comunitatea româna a abonatilor Internet.
Apel adresat Palamentului Romaniei.
Premiul Uniunea Româneascã 1998.
Apelul Uniunii Românesti 1999.
Tineretul Uniunii Românesti - Mesaj adresat Domnului Iliescu.
Mesaj adresat Domnului Premier Vasile.
Vize 1997 - Problema Vizelor Franceze
Lui Eminescu
Free ILASCU
Semnati Apelul Aliantei Civice
Titluri de Stat
Rubrica Semnal!
Initiativa Comitetului pentru Proprietate Privatã.
Comert fara taxe pe Internet
Initiativele Comisiei de Marketing
Promovarea scriitorilor români din diaspora
Promovarea pictorilor români din diaspora
Premiul Uniunea Româneascã 1997
Premiul Sanatatea Publica 2000
Computere pentru doua scoli: una în România, alta în Cernãuti
Organizatie non-profit sprijinã educatia studentilor români
Promovarea Centrului Oportunitãtilor de Studii
Scoala Generalã nr. 281 din Bucuresti
Album fotografic
Schimbarea unor puncte din Constitutie
Accesul la dosarele securitãtii
Scoli de formare a ombudsmani
Echivalarea legii O.N.G. românesti cu legea 501(c)(3)
Legea copyright
Fenomenul Cultural Romanesc
Protectia mediului. 
Întâlnirea cu presedintele Constantinescu.
Integrarea in Uniunea Europeana. 
Integrarea in N.A.T.O. 
Concert de muzica si poezie
Copii strazii. 
Proprietate Intelectualã
Informatii despre emigrarea în Canada


Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici 

Sydney, AUSTRALIA, 1 Feb 1998 (UR) -- Comisia pentru Probleme Culturale din cadrul organizatiei de opinie si actiune a diasporei românesti, Uniunea Româneascã, saluta interesul Uniunii Scriitorilor din România (USR) pentru diaspora. USR va deschide luna aceasta o filiala in New York. Pentru a incuraja promovarea culturii romane, Uniunea Româneascã a deschis o pagina speciala pe Internet pentru promovarea scriitorilor români din diaspora. 

"Uniunea Româneascã," a declarat presedintele acestei comisii, "invitã pe toti scriitorii de origine românã din diaspora sã-si anunte participarea." Totodata el a anuntat sprijinul organizatiei sale pentru participarea la fenomenul cultural românesc si a vorbit despre proiectul infiintarii unui forum al intelectualitatii românesti orientate cãtre cultura, si o colaborare stransã cu una din reprezentantele culturii românesti din Rom&acircnia, Uniunea Scriitorilor

Comisia pentru probleme culturale a Uniunii Românesti a inceput activitatea spre sfarsitul anului trecut in dorinta de a sprijini promovarea culturii românesti in toate tãrile lumii si deasemenea promovarea culturii universale in România. O atentie deosebita este acordatã centrelor culturale românesti din diaspora pãstrãtoare ale traditiei românesti si diferitelor organizatii din intreaga lume, precum USR, care promoveazã limba românã si orice traditie legatã de fenomenul cultural românesc. 

Informatii suplimentare: Promovarea scriitorilor români din diaspora
Va invitam sa vizitati pagina Scriitorilor, pictorilor si sculptorilor români din diaspora
Va invitam sa vizitati pagina Promovarilor culturale

Bucuresti, ROMÂNIA, 29 ian 1998 (UR) -- În seara zilei de 2 martie anul trecut, a avut loc în Washington, DC o întrevedere între prof. univ. Dr. Mircea Roman, ing. Liviu Cãnãnãu, consilier Radu Murgescu ( în prezent membri ai Biroului Executiv al Uniunii Românesti ), si Dr. Mircea Ciumarã, Ministru de Stat al Finantelor, Ionut Costea, secretar de stat în Ministerul Finantelor, la resedinta Ambasadorului României Mircea Geoanã. Discutia a adresat stadiul reformei, cât si posibilitãti de finantare interne si externe ale guvernului. 

Dr. Mircea Roman, a sugerat Ministrului de Finante introducerea conceptului de "savings bonds", titluri garantate de stat care sã ofere românilor posibilitatea sã investeascã în tara noastrã. Au fost adresate avantajele si dezavantajele unui astfel de program, precum si potentialul de realizare. 

Joi, 29 ianuarie 1998, acea recomandare a devenit o realitate. Titlurile de Stat, eliberate de Casa de Economii si Consemnatiuni, oferã românilor de pretutindeni o posibilitate de a investi în tara lor; o investitie în viitorul României. Mii de oameni si-au asteptat astãzi rândul la C.E.C. pentru a cumpãra aceste titluri de stat. 

Printr-o colaborare strânsã între diaspora si tarã, prin claritatea si încrederea transformarii unei idei simple în realitate, România a facut înca un pas spre viitor. 

Informatii suplimentare: Proiectul: Titluri de Stat 


Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici 

Moncton, New Brunswick, CANADA, 27 ian 1998 (UR) -- Uniunea Româneascã Inc., organizatia de opinie si actiune a diasporei românesti, a acordat Premiul Uniunea Româneascã 1997 domnului Octavian Ureche in semn de recunostintã pentru contributia sa remarcabilã la aproprierea si unirea românilor de pretutindeni, si la intarirea legaturilor dintre diaspora si tara. 

"Ideea de baza," a spus prof. univ. Dr. Mircea Roman, presedintele Uniunii Românesti, "este acordarea acestui premiu unei personalitãti din diaspora româneascã care a marcat in mod deosebit (in anul 1997)  viata românilor din strãinãtate." 

Realizatorul ROMÂNIEI VIRTUALE, o remarcabila prezentare a Romaniei pe Internet, Tavi, asa cum este el cunoscut, a pus la dispozitia lumii intregi o multitudine de informatii despre tara noastrã. In acelasi timp, domnul Octavian Ureche a fost un partener important in campania "România in NATO '97" organizatã de Romanian Lobby la inceputul anului trecut. Prin efortul depus s-a inlesnit adunarea a peste 10.000 de semnãturi care au fost apoi trimise secretarului de stat al Statelor Unite, doamna Madeleine Albright. 

Folosind resursele oferite de technologia modernã, românii din strãinãtate pot asculta in direct statii de radio din tarã, pot citi zilnic numeroase ziare românesti si pot coresponda electronic cu prieteni din toate colturile lumii. Desigur, toate aceste progrese in stiintã nu au rezultat din contributia unui singur om. Dar printre cei ce au incurajat schimbarea putem numara si un român, domnul Octavian Ureche

Informatii suplimentare: Premiul Uniunea Româneascã 1997 



 
UNIUNEA ROMÂNEASCÃ INC. 
Organizatia de opinie si actiune a Diasporei Românesti
acorda
PREMIUL UNIUNEA ROMÂNEASCÃ
1997Domnului OCTAVIAN URECHE
In semn de recunostintã pentru contributia sa remarcabilã
la aproprierea si unirea românilor de pretutindeni
si la intãrirea legãturilor dintre diaspora si tara.

Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici 

NEW YORK, S.U.A. 23 dec 1997 (UR) -- Dr. Petre Manu, directorul Comisiei pentru Probleme Sociale si de Sanatate din cadrul organizatiei internationale non-profit a diasporei romanesti Uniunea Romaneasca, a anuntat astazi la New York creerea Premiului Uniunii Romanesti - "Sanatatea Publica 2000." 

Acest premiu va recompensa cea mai buna teza de diploma a unui student medicinist din Romania (promotia 1999) care va alege ca subiect sanatatea publica din Romania postcomunista. Studentul care va castiga si conducatorul stiintific al tezei vor primi, fiecare, o medalie si 1000,00 de dolari. 

"Scopul acestui premiu," a spus Dr. Manu, "este incurajarea cercetarii stiintifice al efectului somajului, saraciei, malnutritiei, abuzului de droguri, prostitutiei, si inzestrarii tehnice deficitare asupra starii de sanatate a populatiei." 

Formularele de inscriere pentru Premiul Uniunii Romanesti - "Public Health 2000" se pot obtine de la adresa: Dr. Petre Manu, Associate Professor of Medicine, Director of Medical Services, Hillside Hospital, Glen Oaks, New York 11004, SUA. Informatii suplimentare se pot obtine de la cel mai apropiat birou al Uniunii Romanesti sau prin Internet la adresa romania@netside.net


Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici 

SCRISORI ADRESATE PRESEDINTILOR SI PRIM-MINISTRILOR TARILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA

Monsieur le Premier Ministre, 

Nous aimerions recueillir votre soutien pour l'admission de la Roumanie parmi  les candidats de l'Europe Centrale et de l'Est dans l'Union Européenne. 

En tant que membres de "l'Union des Roumains", une association promouvant les intérêts  de la Roumanie, nous estimons qu'une décision positive à la prochaine réunion de pays membres de la Communauté Européenne à Luxembourg serait mutuellement avantageuse pour la Roumanie et pour l'Union Européenne. 

Nous sommes convaincus que l'adhésion de la Roumanie à l'Union Européenne est une garantie de stabilité et de paix dans l'Europe. 

Nous espérons que vous allez prendre en considération pour forger votre opinion,les élements suivants: - La position géostratégique de la Roumanie.  - La Roumanie est  le pays le plus peuplé de l'Europe Centrale et de l'Est, après la Pologne. - Les ressources naturelles, agricoles et industrielles, de la Roumanie   pourraient représenter un avantage stratégique pour l'Union Européenne. - Les élections de novembre 1996, ainsi que la passation de pouvoir qui   en a résulté, confirment le fonctionnementd des mécanismes démocratiques   en Roumanie. - La Roumanie s'est engagée dans le respect des minorités et de leurs     droits,dont la participation au gouvernement des représentants de la   minorité hongroise, numériquement la plus importante , en est un exemple. 

Monsieur le Premier Ministre,  dans l'Europe du sud-est la Roumanie est un exemple de stabilité. Pour poursuivre et renforcer son rôle dans la région, la Roumanie doit être intégrée dès que possible dans les structures de l'Union Européenne. 

En vous remerciant de l'intérêt que vous portez à la cause de la Roumanie, nous espérons que vous soutiendrez activement sa présence parmi les premiers pays à commencer les negociations d'intégration dans l'Union Européenne. 

En vous assurant de notre plus haute considération, veuillez agréer, Monsieur le Premier Ministre, l'expression de nos sentiments les meilleurs. 


Dear Mr. Prime Minister, 

This is to request your support for Romania's inclusion in the first group of candidates who are to begin negotiations for the European Union membership. 

As members  of the "Romanian Union," an association of ethnic Romanians and their friends promoting the interests and desires of the Romanian nation worldwide, we  believe a positive decision in this respect at the next EU summit in Luxembourg, to be mutually advantageous to Romania as well as to the European Community. 

In making your decision, we hope you may wish to consider the following: * Romania's important geo-strategic position. * Among the Central and East-European candidates, Romania, has the second largest population (next to Poland). * Romania's natural resources, as well as its agricultural and industrial capabilities, represent potentially considerable assets for the European Community 

Once infamous for its brutal communist oppression, Romania now has a true and viable democracy. According to the most recent polls, a large majority of Romania's population support the integration of their country into the Western political structures, particularly the European Union; 

November's 1996 general elections have resulted in a significant change in the Romanian government's attitude towards the equitable treatment of the country's ethnic minorities. The inclusion of ethnic Hungarians--Romania's most significant ethnic minority-- into all levels of the government is just one of the many positive and promising examples of Romania's commitment to observing and respecting the rights of its ethnic minorities. 

Dear Mr. Prime Minister, the record shows Romania to be a place of tranquillity and political stability in South-East Europe. However, in order to continue and to expand its stabilizing role, Romania must be integrated in the European Community in the near future. 

Thank you for your consideration, and we hope you will become an active supporter of Romania's inclusion in the first group of candidates for European Union membership. 

Very truly yours, 
Proiectul VIZE 1997 

SCRISOARE ADRESATA PRESEDINTELUI FRANTEI
Problema vizelor franceze

Le 9 décembre 1997 

Monsieur Jacques Chirac 
Président 
République Française 

Monsieur Le Président, 

L’Union Roumaine est une organisation internationale de la diaspora Roumaine avec des branches dans onze pays et avec de l’influence sur la communauté Roumaine internationale. 

Dernièrement,  nous avons reçu un nombre alarmant de plaintes de nos compatriotes en Roumanie en ce qui concerne les demandes de visas consulaires français. Il est certain que l’émission de visas est une prérogative de chaque pays. Il est également vrai que le traitement appliqué aux demandeurs d’un autre pays dénote la vrai considération envers ce pays. 

Pour le citoyen Roumain, il est douloureux de constater que la France, avec des sentiments d’amitié déclarés et une alliance traditionnelle avec la Roumanie, se positionne comme leader de traitement humiliante des Roumains. 

Autant l’image négative projetée des touristes roumains, que le traitement abaissant de vos fonctionnaires consulaires de Bucarest, sont des facteurs qui ne peuvent conduire qu’à une détérioration des traditionnels liens d’amitié entre nos peuples. 

On se demande si dans les conditions d’aujourd’hui, Constantin Brancusi, Eugen Ionesco, Elvira Popesco, Dinu Lipatti, Mircea Eliade, George Enesco, Henry Coanda, Emil Cioran,  recevraient le visa Français !? 

Suite à cette politique consulaire d’émission de visas, l’Union Roumaine a des indications très claires de frustrations de la part de la population Roumaine. 

Il est triste de constater le questionnement de plus en plus de Roumains face à la sincérité des déclarations officielles Françaises. 

Ce n’est pas seulement la France qui mène une politique semblable. Mais en fonction de la tradition d’amitié qui unit nos deux pays, et en fonction de la haute considération que vous avez toujours témoigné à notre égard, nous croyons que l’élimination réciproque de visa représenterait un témoignage de relations privilégiés que la France semble désirer avec la Roumanie. 

L’élimination de visas pour les citoyens Roumains pourrait devenir un outil de promotion de la culture et de la langue Française pour les futures générations. 

Tout en étant conscient que ceci n’est pas facile, nous sommes convaincus de trouver en vous la compréhension et la volonté politique nécessaire. 

En vous remercient pour la contribution que vous apporterez à cette requête,  Veuillez agréer, Monsieur le Président, l'expression de nos sentiments distingués. 

Prof.dr. Mircea Roman 
Président 
UNIUNEA ROMANEASCA 


Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici 

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998, 1999  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã